Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Kierunek rozwoju - podnoszenie kwalifikacji

1 Odpowiedzi, 3930 Wyświetleń

spawel92

2016-12-18, 15:12:40
Unregistered
Witam,

Jestem na ostatnim roku Energetyki w specjalności "Energetyka Cieplna, Chłodnictwo i Klimatyzacja". Jestem generalnie osobą ogarniającą wszystkie przedmioty/zagadnienia przedstawiane na studiach, a nowe wiadomości, wyzwania nie stanowią dla mnie nigdy problemu.

Ostatnimi czasy zacząłem interesować się rozwijaniem swoich kwalifikacji, zdolności, konkretnych praktycznych umiejętności. W związku z tym zdecydowałem się pogłębić wiedzę z branży, w której odbywam specjalność.

Chciałbym prosić ludzi bardziej doświadczonych, pracujących na co dzień w zawodzie o poradę jakie kursy warto zrobić? Z jakimi programami warto się zapoznać? Może jakieś ciekawe poradniki, książki etc. ? Chętnie podjąłbym również pracę dodatkową ( taką, którą można wykonywać w domu lub wybrane dni tygodnia + weekendy ze względu na naukę ) w kierunku jednak o to trudno.

Bardzo lubię liczyć, wykonywać obliczenia np. cieplne, może audytorskie ? W tym też kierunku raczej chciałbym się rozwijać. Póki co znalazłem kursy w Warszawie zapoznające z obsługą programu revit w branży HVAC.

Oraz kurs Revit'a online.

Oczywiście podstawy programu AutoCAD są mi znane. Pracowałem również na ArcadiaTermo ( ale tylko pobieżnie ). Ostatnio także zaprojektowałem wg. poradnika online ogrzewanie podłogowe i konwekcyjne dla domku jednorodzinnego w programie do doboru Sankom. Są to tylko drobne zahaczenia o temat. Chciałbym się rozwijać konkretnie i zdobywać rzetelną wiedzę i umiejętności.

Proszę o porady!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-12-18, 15:13:12 przez spawel92.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa