doprawdy napisał(a):Czytam różne wątki na temat wentylacji mechanicznej oraz rekuperacji i nie wiem co o tym wszystkim myśleć. W różnych wątkach napotykam się na różne często sprzeczne opinie, a to na temat przekrojów kanałów, a to na temat wyliczenia zapotrzebowania wymiany powietrza.
Czy ktoś z forumowiczów może wyrazić opinię co powinienem/mogę zmienić wraz z uzasadnieniem tej opinii?
Bo to wszystko są zmienne, które dopasowuje się indywidualnie. Dlatego jest tak wiele rozwiązań, typów ogrzewania, dystrybucji ciepła bo wszystko ma swoje wady i zalety, jeśli nie podasz konkretów to pisanie będzie w sumie bardzo ogólne. Akurat sama rekuperacja czyli odzysk ciepła to nie jest nic skomplikowanego, u mnie jest to jeden z elementów całego systemu, w prawdzie sam tego nie instalowałem tylko robili to faceci od [reklama] ale mniej więcej ogarniam jak to funkcjonuje.
Jeśli masz szczegółowe pytania jak to działa, to pytaj, bo nie wiem o czym pisać, a pisać można dużo tylko nie zawsze to co ktoś chce
POMPY CIEPŁA
KLIMAKONWEKTORY
REKUPERACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
REKUPERATORY
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
SYSTEMY INSTALACYJNE
GRZEJNIKI
TECHNIKA GRZEWCZA
ROZWIĄZANIA HVAC