Czy-- do jasnej anielki, nikt sie nie dal wrobic w pompę???
A może jest jaki prekursor?? Może by rzekłsłów kilka.
Hej!
A może jest jaki prekursor?? Może by rzekłsłów kilka.
Hej!
Czy-- do jasnej anielki, nikt sie nie dal wrobic w pompę???
A może jest jaki prekursor?? Może by rzekłsłów kilka. Hej!
Zajrzyj na stronę <REKLAMA>
BACA. ZADAJ PYTANIE.
A masz jakieś pytania co do pompy ciepła?
Gaz i olej drożeją! pompa ciepła może okazać się jednym z tańszych rozwiązań! Na stronie <reklama> pozdrawiam Admin można znaleźć dobre pompy ciepła. Rzeczywiście jest to teraz jedno z najrozsądniejszych wyjść.
A polecacie jakąś pompę dla domu 200m2? Jestem nowicjuszem, a chciałbym zacząć swój rekonensans od jakiegoś konkretnego modelu?
mordens napisał(a):A polecacie jakąś pompę dla domu 200m2? Jestem nowicjuszem, a chciałbym zacząć swój rekonensans od jakiegoś konkretnego modelu? Ja mógłbym Ci polecić pompy Nibe- gruntowe, a jeżeli poszukujesz dobrego instalatora to zapraszam na priv.
Jaką dokładnie to trzeba by policzyć. Poza tym, że dom ma 200mkw kilka informacji by się przydało. Genralnie rzuć okiem na to co ofertuje [reklama]. pompy od 4 do 100 kW. Na pewno coś wybierzesz
Ja też myślę o tej pompie ale niewiele informacji jest na forach. Mój dom będzie miał ok. 100m i nie wiem co wybrać. Czy taka pompa jest w stanie ogrzać taki dom?
ola przy 100 m2 domu, to spokojnie wystarczy Ci pompa ciepła o mocy 6kW zakładajac, że sam dom jest odpowiednio zaizolowany. konkretnie mówie o modelu [reklama], ale podejrzewam, że przy innych podobna moc styknie
Moi znajomi mieli ostatnio podobną rozkminkę i tak naprawdę pomogł im dopiero polecony fachowiec, z tym, że oni zdecydowali się ostatecznie na kocioł kondensacyjny i są zadowoleni, ale to zależy od indywidualnych potrzeb...ja też mam teraz podobny problem i zastanawiam się nad tą pompą http://blog.dedietrich.pl/kaliko-twh-now...-dietrich/ ale to tez dopiero po konsultacji z instalatorem
marekzmarek napisał(a):Jaką dokładnie to trzeba by policzyć. Poza tym, że dom ma 200mkw kilka informacji by się przydało. Genralnie rzuć okiem na to co ofertuje [reklama]. pompy od 4 do 100 kW. Na pewno coś wybierzesz jakich informacji potrzeba żeby dobrać pompę do domu? |