Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

inwestycja w inflację, warto?

1 Odpowiedzi, 1933 Wyświetleń

Baronos

2022-01-31, 14:29:54
Unregistered
Wymiana ogrzewania i własna produkcja energii to chyba jeden z lepszych pomysłów na ulokowanie kapitału? Jak sądzicie. Inflacja zżerająca pieniądze, drożyzna, wysokie koszty ogrzewania – ekogroszek – i prądu dla 6 osobowej rodziny. To chyba ma sens? Dom mam ocieplony z podłogówka, taki 17-letni. Może coś z funduszu dostanę?
Byłbym wdzięczny za opinie użytkowników zestawu – panele i pompa ciepła – chyba raczej powietrzna.
  • Odpowiedz

Diagon

2022-01-31, 14:32:25
Unregistered
To na pewno dobra decyzja. Big Grin Wiem to ze swojego doświadczenia. Smile Tongue Też w remontowanym budynku postawiłem na pompę ciepła i instalację pv. Teraz współczuje wszystkim którzy ogrzewają węglem, gazem, olejem czy prądem. Mam pompę Viesmanna i panele monokrystaliczne LG Solar . Najważniejsze żeby usunąć mostki termiczne – wymieniłem też okna i drzwi i dociepliłem. To była spora inwestycja plus urządzenia. Teraz jestem wygrany, mam niskie koszty funkcjonowania domu (miesięcznie od 30 zł do 200 maksymalnie). Płacę grosze za ogrzewanie. Jeśli tylko masz możliwość produkować ciepło z powietrza i wytwarzać prąd – ja polecam serdecznie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa