Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

czym zlkiwidować wilgoć?

12 Odpowiedzi, 21300 Wyświetleń

kuba83

2008-04-03, 08:32:05
Unregistered
Mam straszne zyski wilgoci w kwiaciarni????
czy zwykłą klimą dam rade czy potrzeba jakiegoś innego urządzenia ????
Prosze o podpowiedzi

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Carlos

2009-01-18, 21:03:33
Unregistered
Witam Większość klim ma funkcję osuszania powietrza więc można by zaryzykować.NIestety nie znam wydajności.Napewno wiecej informacji otrzymasz zadając to pytanie na forum klimatyzacja.pl Pozdrawiam
  • Odpowiedz

binczar

2010-01-29, 21:40:43
Unregistered
Proponuję zastosować osuszacze. Mają one wiele zalet np:

- długotrwała żywotność z równoczesnym utrzymaniem zadanej wydajności

- nie dopuszcza do rozwoju bakterii na ściankach kanałów powietrznych (rotory osuszaczy są bakteriostatyczne i posiadają zdolność samooczyszczania).
  • Odpowiedz

jowisz

2011-08-09, 09:47:17
Unregistered
Ja również uważam , że w Twojej sytuacji ,lepszym rozwiązaniem będzie zakup....................

Proszę o przestrzeganie regulaminu
Dziękuję-pozdrawiam
Admin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-09, 09:47:30 przez jowisz.)
  • Odpowiedz

Maciek

2013-07-10, 18:36:12
Unregistered
Witam.
Ja bardzo długo walczyłem z wilgocią w garażu.
Ściany i samo powietrze było po prostu okropne..
W moim przypadku, skończyło się to przebudowaniem garażu na ten rodzaj: [REKLAMA]
Jednak osuszacze faktycznie są dość dobrym wyjściem w dzisiejszych czasach...
  • Odpowiedz

krzysztoff

2013-09-26, 12:11:01
Unregistered
Z osuszaczami jest tego typu problem, że mają zaporowe ceny. Znajdziecie to ustrojstwo w cenie niższej niż tu [reklama]? Mi się to nie udało, a szukałem również po ogłoszeniach z używanym sprzętem. Myślę nad tym, czy by nie wypożyczyć osuszacza, okazuje się że są firmy, które oferują takie usługi.
  • Odpowiedz

Ignacy

2013-11-19, 14:36:49
Unregistered
osuszacze są skuteczne, ale bardzo drogie. sam walcze z wilgocią w piwnicy ale to chyba walka przegrana z góry
  • Odpowiedz

krzysztoff

2013-11-25, 13:45:07
Unregistered
To zależy co ją powoduje. To dom prywatny czy mieszkanie w bloku. Jeśli to drugie, to powinno się to zgłosić do zarządcy wspólnoty, bo przyczyna może leżeć w niedoróbstwie dewelopera. U nas na przykład deweloper schrzanił izolację tarasów i stąd wszystkie mieszkanie na parterze walczą z grzybem na ścianach... Obecnie sądzimy się z deweloperem, bo nie wywiązał się z napraw gwarancyjnych.
Odnośnie osuszacza, w naszym przypadku sprawdza się świetnie. Pożyczyliśmy od teściów takie wielkie ustrojstwo i ściany są już dużo mniej wilgotne. Osuszacz niestety musieliśmy oddać, dlatego ja chcę kupić na własny użytek. Znalazłem nawet taki w przystępnej cenie [...], ale nie wiem jak z jego skutecznością. Czy to możliwie, że sprzęt na kilka patyków i 800 zł działał tak samo?
  • Odpowiedz

magnolia

2014-07-21, 09:16:03
Unregistered
Ja cały czas walczę z wilgocią w mojej piwnicy. Jakiś czas temu zainstalowałam osuszacze i widzę, że nastąpił jakiś przełom w walce w wilgocią. Sporo pieniędzy wydałam na te osuszacze, więc mam nadzieję, że w pełni rozwiążą problem. Jak na razie wszystko zmierza w dobrym kierunku.
  • Odpowiedz

iga8603

2014-11-06, 15:11:55
Unregistered
Oni pomogą zlikwidować wilgoć raz na zawsze .....Najlepszym obrońcą jest atak .
  • Odpowiedz

bastian

2014-11-12, 08:40:32
Unregistered
Obecnie prawie wszystkie klimatyzację mają dodatkową funkcję grzania więc może to dać radę jednak najlepiej z wilgocią dają sobie radę osuszacze powietrza. Jeśli ktoś nigdy nie słyszał o osuszaczach polecam zobaczyć stronę [reklama] Można też wynająć takie urządzenia, ale nie opłaca się to jeśli problemy z wilgocią pojawiają się regularnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-11-12, 17:48:30 przez bastian.)
  • Odpowiedz

hania78

2015-03-22, 15:27:51
Unregistered
Faktycznie nie ciekawie :/ Ja walczę jedynie z wilgocią w nieocieplonym domu. Staram się dobrze ogrzewać pomieszczenia, ale to nie wystarcza, wstawiłam więc pochłaniacze wilgoci, małe, ale póki co sobie radzą i pomagają. Ale nie wiem co bym zrobiła jakbym miała walczyć w większym pomieszczeniu...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa