Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

zmiany w przepisach

1 Odpowiedzi, 2530 Wyświetleń

Krajwaj

2021-12-29, 16:20:33
Unregistered
Jak teraz po tych zawirowaniach w przepisach można sfinansować instalacje pv? Czy mogę dostać jakieś środki? Mam plan żeby zrezygnować z ogrzewania na ekogroszek i przejść na elektryczne może nawet pompę ciepła skorelowaną z fotowoltaiką, ale wiadomo chciałbym odzyskać cześć zainwestowanych pieniędzy. Ktoś może mi podpowiedzieć jak wygląda procedura i czy można to komuś zlecić? Smile
  • Odpowiedz

Welim

2022-01-26, 10:56:32
Unregistered
Masz szansę na sporą dotację nawet 35 tys. tylko wiesz najpierw inwestycja później zwrot. Mam podobna historię na koncie, modernizacja domu, docieplenie i pompa ciepła Daikin. Mieszkam w obwarzanku krakowskim i tutaj to już prawie obowiązek. Podzwoniłem, popytałem i wyłoniłem najlepszą moim zdaniem firmę – <reklama, pozdrawiam, Admin> najlepsza korelacja jakości pomp, montażu i ceny. Do tego długa gwarancja na podzespoły, i aż 5 lat gwarancji na montaż, także spoko warunki. Przyjechali w 2 dni się uwinęli. Grzeje nią też wodę. Do tego dołożyłem ogniwa fotowoltaiczne prawie 10 kwp. Różnica jest diametralna, to jak z rydwanu przesiąść się do bolida formuły 1. Cicha praca, komfort i nisze koszty w sakli roku funkcjonowania domu. Zimą trochę płacimy ale po rozbiciu na 12 miesięcy wychodzi, że koszty są niższe o połowę. To gigantyczna różnica. I tak jak mówiłem chociaż cześć zainwestowanych środków można odzyskać. Ja jeszcze zmieściłem się w systemie upustów, od stycznia już ich nie będzie, ale sam będziesz dysponował swoja energia sprzedaż komu zechcesz i po cenie jaką będziesz chciał. Ja chętnie swoje nadwyżki tych których nie wykorzystuje, a są bezpłatnie wysyłane do sieci tez chętnie bym sprzedał lub wyssała no nie wiem rodzicom na przykład, a nigry nie będę miał takiej możliwości.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa