1

Odp: nagrzewnice elektryczne

Jestem przedstawicielem Fundacji Kultury posiadamy ośrodek kultury i poszukujemy nagrzewnicy elektrycznej na siłę która potrafi nagrzać lokal o powierzchni 300m2.nie wiemy jakiej mocy powinna być i gdzie można takową kupić najlepiej używaną w ostateczności nową.za wszelkie informację serdecznie dziękujemy.

2

Witam

Jesteśmy firmą zajmującą się produkcją urządzeń do ogrzewania pomieszczeń i hal produkcyjnych. Polecam nagrzewnice AFL.

Moc (wydatek ciepła) kW     125
Moc (wydatek ciepła) kCal/h     107.650
Wydajność wentylatora     6000 m3/h
Ciśnienie gazu LPG     0,03-0,05 bar
Ciśnienie gazu ziemnego     0,02-0,025 bar
Zużycie gazu     8,7 kg/h
Moc silnika     800 W
Napięcie     230V/50Hz
Szerokość     660 mm
Długość     1520 mm
Wysokość     610 mm
Waga     69,5 kg

Są to wysokiej jakości nagrzewnice do ogrzewania dużych pomieszczeń. Na naszej stronie można rpwnież skorzystać z kalkulatora ciepła w ktorym można obliczyć moc ciplną urządzenia.

<REKLAMA>

forum.ogrzewnictwo.pl

3

Witam mam pytanie chcialbym kupic nagrzewnice elektryczna do garazu i ma pytanie czy taka nagrzewnica moze chodzic przez dluzszy czas to znaczy np przez cala noc w garazu,czy sa jakies zagrozenia

4

Nowoczesne nagrzewnice mają bardzo dobre zabezpieczenia, dlatego nic nie może się stać podczas ich pracy. Zakładam, że chce Pan ogrzać garaż do takiej temperatury aby samochód "nie zamarzał". Wystarczy kupić nagrzewnicę z termostatem i ustawić ja na 10°C i na pewno garaż się nie zapali

5

Witam!
Odpowiedź do Jakson1.
Wg moich wyliczeń potrzeba nagrzewnicę o mocy ok. 20-30 kW (nie znam pełnej kubatury, przyjmuję wysokość 3 m).
Polecam nagrzewnicę firmy MASTER. Bardzo dobre parametry urzadzeń, możliwość przedłużenia gwarancji do 2 lat, a model MASTER B 18 EPR ma możliwość podpięcia rękawa:
<REKLAMA> Pozdrawiam Admin

Post's attachments

b22_it.jpg
b22_it.jpg 13.35 kb, nigdy jeszcze nie pobrano pliku. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

6

Wątek rok odczekał i wraca. Na ich miejscu szedłbym w promienniki podczerwieni.

7

Ostatnio zastanawiałem się nad nagrzewnicą do garażu i skorzystałem z oferty firmy <reklama,pozdrawiam,Admin>estem bardzo zadowolony, gdyż mają sprzęt naprawdę wysokiej jakości. Nagrzewnica spełnia moje oczekiwania.