Temat: wymiana pieca

Gdzieś przeczytałem, ze musze wymienić kopciucha na nowy piec niskoemisyjny i nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno urzędnicy będą niedługo sprawdzać. W sumie dla naszego zdrowia warto. Musze i ja – takie czasu. Co teraz oferuje technika grzewcza. Dajcie znać co macie w kotłowni i co spalacie? Jakie koszty całoroczne? I czy tej emisji faktycznie nie ma jak się ma nowoczesny piec. Na palenie w tych nowych to chyba nie ma ogroniczen czasowych używania?  big_smile

2

Odp: wymiana pieca

To już czas najwyższy bo zostaniesz z elektryczna farelką w każdym pomieszczeniu.  big_smile Uważam ze warto wykonać taka inwestycje dla siebie i nietrucia okolicy. Ja po delikatnym remoncie instalacji i zamontowaniu urządzenia 5 klasy widze kolosalną różnicę. Węgiel spala się wolniej bo ma optymalne warunki. Ten Sztygar co go mam nawet nie dymi, spalanie do cna. Raz na tydzień popielnik opróżniam. Pełna automatyzacja procesu spalania. Jakby człowiek wiedział to by i nawet kredyt wziął żeby mieć trochę spokoju z tym ogrzewaniem.  lol

forum.ogrzewnictwo.pl