Temat: jak osiągnąc wysokątemaperaturę na piecu?
Macie sposoby jak szybko osiagnac maksymalna temaprature na piecu? Czym palicie i co wychodzi najekonomiczniej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Macie sposoby jak szybko osiagnac maksymalna temaprature na piecu? Czym palicie i co wychodzi najekonomiczniej?
Mam i to calkiem prosty. Dobrej jakosci wegiel i sporo powietrza na początek – temperatura skacze w oka mgnieniu.
Bez dobrego wegla ani rusz. Ja kupuje w tani.opal. Suchutki, szczególnie ten z letniego leżakowania. Wole doplacic za wysokoenergetyczny, żeby się nie rozczarować.
Bez dobrego wegla ani rusz. Ja kupuje w tani.opal. Suchutki, szczególnie ten z letniego leżakowania. Wole doplacic za wysokoenergetyczny, żeby się nie rozczarować.
Marka może być. Tez od nich biore, nie wiem skad maja wegiel ale jestem nawet zadowolony. Pali się dość dobrze, odpadu w postaci popiołu jest w normie. Miewałem dużo gorsze przygody z innymi dostawcami.
mój sposób: na sam spód suchutkie drewienka + powietrze z dmuchawy na jakieś 15 min + konkretniejsze drewno. Potem jak się wszystko ładnie rozpali drewno i dmuchawa. Temperatura rośnie naprawdę szybko:)
Ja też mam zawsze ten problem. Bez nadmuchu ani rusz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź