Odp: jaki kolektor słoneczny?
Zupełnie się nie znam na kolektorach słonecznych, a niebawem muszę się na jakiś zdecydować. PROSZĘ O POMOC. Najchętniej rady od kogoś, kto wybrał taką formę ogrzewania. Jakie są najlepsze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zupełnie się nie znam na kolektorach słonecznych, a niebawem muszę się na jakiś zdecydować. PROSZĘ O POMOC. Najchętniej rady od kogoś, kto wybrał taką formę ogrzewania. Jakie są najlepsze?
Ja polecam, to co sam przetestowałem na własnym domu – mamy kolektory TURBOSOLAR III <REKLAMA>, nie wiem, jak działają inne, ale te zadowalają nas w 100%. Dlatego z czystym sumieniem mogę polecić.
Zajrzyj na stronę <REKLAMA>
Witam.
Aby cokolwiek doradzić trzeba zastanowić się do czego mają służyć kolektory. czy tylko do ciepłej wody czy również do dogrzewania. O ile z ciepłą wodą nie ma problemu to przy dogrzewaniu trzeba zadać sobie parę pytań. Na podstawowe pytania można otrzymać odpowiedź:...reklama -pozdrawiam Admin
Jeżeli chodzi o dogrzewanie to raczej kolektory próżniowe.
pozdrawiam.
Witold
Raczej sceptycznie podchodziłbym do kolektorów próżniowych. Droższe, bardziej awaryjne i co za tym idzie mniej popularne w naszym kraju. Taniej wyjdzie kupno kolektorów słonecznych płaskich, jednak trzeba czasami pamiętać o wyczyszczeniu zwierciadeł z zanieczyszczeń, by za dużo promieniowania nie było odbijane. Zapraszam na blog<reklama -pozdrawiam - admin>, który absolutnie reklamą nie jest, a jedynie stanowi materiał dydaktyczny dla początkujących.
Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź