1

Odp: GDZIE KUPIĆ DOBRY i PEWNY EKOGROSZEK?

Witam, w tym roku założyłam piec na ekogroszek i bardzo proszę o napisanie gdzie można kupić pewny eko groszek najlepiej pakowany w dobrej cenie. Bo słyszałam że dużo na rynku jest mieszanego z miałem i jakiegoś czeskiego. PROSZĘ O POMOC!!!

2

Też polecam  eko groszek z Kazimierza Juliusz, co do dostawcy to teraz już tylko ci z ekoelmy chyba pozostali na rynku pakowanych groszków bo reszta woli wozić luzem i kroić z ton bo z worków się nie da! Widze ze poruszyliście też temat czeskiego groszku, moje doświadczenia z nim są takie że miałem nierówny ogródek a teraz mam równy bo sobie wszystkie dziury nim zasypałem bo ciężko palić kamieniem!

3

Tylko ekoelma na rynku zostala. Wszedzie indziej kupisz mieszanca albo inna lipe u nich masz pewny czysty bo sa jedynymi autoryzowanymi sprzedawcami tej kopalni. Ale z tego co sie orientuje to tylko pakowany po 25kg maja ale może to i dobrze bo przynajmniej nie wietrzeje.

4

Do lutek: nie wiem czy tak dlugo bo ja zawsze do tygodnia czekałem ale najpozniej w pazdzierniku zamawialem.

5

Witam

Proszę nie zamieszczać REKLAM !!!!

Pozdrawiam Admin

6

Jak to forum ma być wiarygodne jeżeli sami handlarze się tu reklamują. Jeżeli już to robicie to trzeba się trochę wysilić. Traktujecie swoich potencjalnych klientów jak debili. Jak więc można wam zaufać ?

7

Może po Google poszukać, albo skorzystać z różnych for. Nie powinno być problemu ze znalezieniem dostawcy.

Dbasz o środowisko naturalnekliknij tutaj to dbasz o samego siebie

8

Na pewno nie z firmy MIX-OPAŁ z Mikołowa. Ja kupiłem od nich 3 tony ekogroszku Kazimierz Juliusz. A co mi przywieziono? Zamiast 3 ton - 2,2 tony! Zamiast ekogroszku zwykły groszek! Zamiast węgla z kopalni Kazimierz Juliusz, węgiel niewiadomego pochodzenia (sprawdzałem jak się pali Kazimierz Juliusz z pewnego źródła - nie ma spieków i ogólnie jest mało popiołu). Właściciel firmy po kilkukrotnym kontakcie telefonicznym nie jest skłonny do wyjaśnienia przede wszystkim sprawy braku takiej ilości węgla w dostawie! Jednym słowem złodzieje! Żeby palić tym węglem w piecu z podajnikiem ślimakowym (węgiel przechodzi przez podajnik ślimakowy ale z trzaskami &#8211; na razie zawleczka się nie zerwała) muszę go mieszać z ekogroszkiem (inaczej retorta wygasa podczas okresu podtrzymania). Ta firma naraziła mnie na stratę (brak 800kg węgla x 670zł/t = 536zł) oraz konieczność nieplanowanego zakupu ekogroszku (Kazimierz Julisz 1 tona - 720zł). Przestrzegam przed tą firmą i zakupami u nich: MIX-OPAŁ , tel 515 339 491 lub 511 998 100, Mikołów ul.Tyska (takie dane znalazłem w internecie, w rzeczywistości firma mieści się w Katowicach Piotrowicach ul.Tyska). Kuszą klientów niskimi cenami i transportem wliczonym w cenę zakupu, ale w końcowym rozrachunku wychodzi to najdrożej! >>>Z własnego doświadczenia - dobrze spalają się ekogroszki: Bobrek, Chwałowice (obecnie kopalnia z powodów jakościowych nie oferuje ekogroszku), Kazimierz Juliusz. Natomiast Retopal (kopalnia Piast) jest bardzo kiepski, dużo popiołu i spieków, niska kaloryczność. Najrozsądniej jest kupić niewielką ilość węgla (np. 20kg) i przetestować go. Pozdrawiam.<<<