1

Odp: Kominek w domku letniskowym

Chcemy z mężem wybudować kominek w domku letniskowym.
Mamy komin akurat w saloniku i mąż chce sam zbudować ten kominek smile Czy możecie polecić jakiś dobry projekt? Taki dla amatora kielni smile

2

poszukaj w necie. Na pewno coś znajdziesz. Poza tym to tylko w środku jest najważniejsze. Z zewnątrz może wyglądać jak się tylko Wam spodoba.

3

Podstawą są drzwiczki z szybą. Bez szyby ciepło z całego pomieszczenia pójdzie w komin.

4

Wybór kominków jest naprawdę bardzo duży i tylko od Was zależy jaki będziecie miec. Wkłady natomiast dokupuje sie osobno lub w zestawie,to kwestia gusty i oczywiście pieniędzy.

5

Polecam stronkę producenta kafli  Mają ciekawe wzory kafli kominkowych - może spodoba się Wam ten pomysł. Korzystałam z projektów tej firmy przy aranżacji własnego kominka.

6

Ja sie kiedys zastanawiałem nad kominkiem ,ale tutaj tez jest taki wybór kominka elektrycznego.
Jak myslicie ,który jest lepszy ?

Osobiscie uwazam, że elektryczny nie ma już tego klimatu:) Wybrałabym tradycyjny;)

www.lazienkizyrardow.pl - plytki, technika grzewcza, kuchnia, łazienka.

8

Samemu to lepiej tego nie montować, choćby ze względu na ryzyko powstania czadu oraz pożaru.
Ale teraz coraz więcej firm zajmuje się taki sprawami - widać popyt musi być.>reklama <
Z tym, że tam trzeba szukać po słowie kluczowym kominek i jeszcze miejscowość. Nie wiem ile taki kominek kosztuje, ale raczej sporo?

Dbasz o środowisko naturalnekliknij tutaj to dbasz o samego siebie

9

Polecam stronę producenta kominków . >reklama<
Warto zorientować się w rodzajach i możliwościach różnych modeli.

10

samemu bym się nie porwał za budowę kominka, raczej polecam wynajęcie profesjonalnej ekipy, zrobią to na pewno fachowo i nie będziecie się zastanawiać czy w nocy Was nie zaczadzi - na tym bym po prostu nie oszczędzał